reede, 27. november 2015

Digitaalfotograafia - nädal 12

Ütlen kohe ära, et ma ei ole mingi fotograaf. Minu teadmised piirduvad ainult sellega, et välk välja lülitada ning nuppu vajutada.
Kolme pildi tegemiseks kasutasin oma nutitelefoni LG G4. Väidetavalt on sellel praegu parim kaamera mida nutitelefonides pakutakse ning niipalju kui seda kasutanud olen ning ka võrrelnud teiste telefonidega, siis täiesti nõustuks. Kaamera ise on 16 megapikslit millel on võimas stabilisatsioon, HDR tugi, RAW pildiformaadi salvestamisvõimalus ja ka loomulikult välk. Aga liigume piltide juurde.

1) Liikuv objekt















Keerasin telefoni tee poole ning ootasin mil auto mööda sõitis ehk sain pildi liikuvast objektist. Nupule sai enda arust vajutatud siis kui auto oli pildi vasakus servas seega telefonis olev tarkvara hakkas oma asja tegema kui pildile tekkis ootamatult liikuv objekt siis läks tal nii palju kauem aega oma asja tegemiseks. Muidu on pildi tegemine kohene. Ülejäänud pilt on ilusti selge kuid see auto pildis kui hõljub oma udususega. Nagu oleks tegu halva photoshopiga.

2) Liikumatu objekt

























Pilt siis oma lemmik taimest kodus. Taime roheline ja ka maali värvid on ilusti talletatud aga toas olev nigel valgustus pildi tegemiseks annab kohati pikseleeritud oleku mõnele pildi osale.

3) Töödeldud pilt
















Viimasel pildil... ega ma ise ka päris aru ei saa mida ma üritasin sellega saavutada. Õhtune pilt millel lükkasin mustvalge effekti peale, tõin välja valgusallikad ning muutsin nende värve, natuke udustasin ja kõige tipuks panin raami ümber. Üritasin sellega vist midagi "kunstlikku" luua. Kunst on vaataja silmades. Selle töö tegemiseks kasutasin aga FotoFlexer nimelist online keskkonda: LINK
Otsustasin just otsida tasuta online keskkonda kuna paljud ei tegele fototöötlusega ning kasutavad pilte nii kuidas nad parasjagu tekivad. Seega kui tekib vajadus teha piltidel muudatusi siis internetist leitavad kiired lahendused on alati käepärased.

Link Ülesandele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar