laupäev, 21. november 2015

Multimeedium kodus - nädal 11

Kui vaadata ringi enda kodus, siis on mul koduse multimeediumi lahendus üsnagi nigel. Ei ole mul tarka telerit, kodukino lahendust ega muusikakeskust mida saaks omavahel ühenduses hoida. On olemas aga vana hea Xbox 360 mis on natukenegi erinev tavalahendustest. Loomulikult on olemas korralik arvuti ja ka mõned nutitelefonid. Need seadmed mis on pidevalt paigal on ühenduses LAN kaablitega kuna sealt tulevad signaalid on palju kindlamad ning ka parema kiiruse saab sealt kätte. Xbox ning arvuti vaheliseks suhtlemiseks on kasutatud ka Windows Media Centerit kuid peale mõne aja kasutamist oli see rohkem nuhtluseks kui mugavuseks. Pea igakord oli vaja seadmed sünkroniseerida omavahel ja samuti tuvastas ta mul ainult üksikud video failid ära seega oli vaja pidevalt neid konverteerida tema jaoks sobivasse vormi. Tulevikus on aga kindlasti soov hankida nutikas teler kuna nende kasutamisvõimalused on aastatega laienenud siis on ka endal suurem soov neid võimalusi kasutada.
Mis aga puudutab vahendeid mida võiks kasutada meedia jagamiseks vanematega, siis tegelikkuses on see minu jaoks väga piiratud. Kuna vanemad ei kasuta arvutit ning ka nutitelefone üldse, siis on väga keeruline mingit süsteemi üles ehitada. Oletame aga ülesande püstitamise huvides, et nad kasutavad neid seadmeid, siis mida võiks ma ära seadistada? Kõige lihtsam oleks arvatavasti mingi ühine Google Drive või Dropbox konto seadistada kuhu paigutada kõik jagatavad videoklipid, muusika ja pildid. Sinna on ligipääsemine üsnagi lihtne. Ainult avada vastav rakendus telefonis ja juba ongi ligipääs olemas.
Lisa ülesande lahendamiseks aga puuduvad kodus seadmed, et saaks mingit ühildavust hinnata. Küll aga kui pöördun tagasi eelnevalt mainitud Windows Media Center ja selle lahenduse poole siis see saaks küll ainult 3 punkti 10 palli süsteemis. Miks nii vähe? See on eelpool lahti seletatud juba.

Link Ülesandele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar