laupäev, 14. november 2015

Veebipõhised meeskonnatöövahendid - nädal 10

Rakendus mille välja valisin on Foursquare.

Foursquare logo
See rakendus võimaldab inimestel jätta kommentaare ja hindeid erinevate asukohtade näiteks restoranide, klubide, poodide või muu tegevusvaldkonnaga tegutseva asutuse suhtes. See kasutab GPS süsteemi mis paneb paika asukoha kust kommentaar on jäetud. Seega kui lähed reisile kusagile uude linna ning ei tea täpselt kuhu minna siis selle rakenduse abil saad teada kus on näiteks parimad kohad shoppamiseks või lõunatamiseks. Taas kasutatakse selleks GPS süsteemi ning pannes paika raadiuse enda ümber, kuvatakse kasutajale lähimad asukohad mida võiks külastada. Siis on juba soovitatav ka ise hiljem kommentaar jätta külastatud asutuse suhtes. See kommentaar lisatakse teiste miljonite kommentaaride ning hinnete pagasisse. Kommentaar ning hinnang on seotud kasutajakontodega ning omakorda on võimalik ka seda hinnata. Kommentaare on võimalik jätta ka ilma kasutajakontota, kuid sellega piiratakse mõningaid võimalusi mida rakendusega teha annaks. Seega kui on mõne kasutaja hinnanguid pidevalt hästi hinnatud, siis on selle kasutajal ka mõjuvõimsam hääl. Nagu igas olukorras kuulatakse seda inimest, kellel on hea hinnang, rohkem, kui seda kellel on kehvem hinnang.   Rakendus on samuti ülimalt populaarne. Ametlikult kodulehelt võttes kasutab seda rakendust üle 55 miljoni inimese seega on sellel päris palju mõjuvõimu selles osas, kus keegi võib käia. Seega tuleb asutustel alati pakkuda parimat teenindust ükstapuha kelle suhtes, kuna tänapäeval on igaüks omamoodi kriitik kellel on rohkem mõjuvõimu kui seda oskaks arvata. Samuti, et rakendus teha võimalikult kättesaadavaks, on see tehtud kõikidele platvormidele. Platvormide all mõtlen siis loomulikult Androidi, iOS, Windows Phone jne. ning lisaks on see ka tasuta rakendus.
Natuke ka rakenduse ajaloost. Rakendus tehti avalikuks aastal 2009 kuid idee, loojate peas, ringles juba aastatel 2005 mil Dennis Crowley, üks loojatest, loos sarnase rakenduse juba 2005 aastal ülikooli projekti raames. See idee osteti Google poolt ära. Tehnoloogia arenedes tekkisid uued ideed ning võimalused kuidas tehnoloogiat ära kasutada seega loodi uus rakendus Foursquare. Algusaastatest on kõvasti edasiarendusi tehtud ning tänapäeval kasutatakse seda üle maailma. Samuti on rakendusel olemas paljude erinevate keelte tugi muutes rakenduse veelgi mugavamaks.
Kuidas seda võiks aga kasutada õppetöös? Kui on tegu ainega, kus on võimalus väljuda klassiruumist, siis on võimalik seda küll kuidagi õppetööga siduda. Näiteks õppejõud käsib leida mingi asukoha mingis piirkonnas ning ülesande täitmiseks on vaja seal ennast sisse logida. Õpilane peab leidma selle asukoha ning jõudma sinna võimalikult kiiresti. See ei pea just ilmtingimata olema mingi toitlustus asukoht. Võib näiteks olla ka mingi raamatukogu. Niimoodi saab panna noored liikuma ning samuti muuta õppetöö aktiivsemaks. On ju uuringutega selgeks tehtud, et tegelikult pidev klassiruumis istumine ning loengute kuulamine ei ole effektiivne õpetamise viis.
Ise ei ole aktiivne erinevate rakenduste kasutaja. Mida vähem kasutajaid ja sodi mul on, siis seda parem. Küll aga on mul lai tutvusringkond kes kasutab seda rakendust aktiivselt logides pidevalt erinevate asukohtades sisse ning jättes oma hinnanguid. Seega kui olete uues asukohas jänni jäänud, et mida teha või kuhu minna siis Foursquare võib olla selleks hea lahendus, et leida endale tegevust.

Link Ülesandele

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar